Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regulamin forum, czatu, polityka prywatności
#1
Exclamation 
Regulamin korzystania z forum, czatu oraz polityka plików cookies jak i informacja o gromadzony na forum danych


§ 1. Rejestracja i dane osobowe
a) rejestracja jest równoznaczna z całkowitą akceptacją niniejszego regulaminu. Regulamin w przyszłości może ulec zmianie - Administrator forum zobowiązany jest o tej zmianie poinformować wszystkich jego Użytkowników za pomocą co najmniej wiadomości prywatnej.
b)  rejestracja na forum jest całkowicie darmowa, za korzystanie ze wszystkich jego funkcji nie jest pobierana żadna opłata.
c) niedopuszczalne jest dublowanie kont - Administrator zezwala na posiadanie wyłącznie jednego konta na forum.
d) Użytkownik po rejestracji posiada możliwość wglądu do podanych podczas niej danych oraz posiada możliwość ich edycji w każdym momencie.


§ 2. Zakładanie nowych wątków
a) upewnij się, czy dany temat nie został już poruszony na forum - nie zakładaj nowego wątku o podobnej tematyce do już istniejącego - jeśli zostanie założony nowy temat o tej samej tematyce Moderator jak i Administrator forum ma prawo wydzielić post do wcześniej istniejącego już wątku.
b) zakładaj wątki w odpowiednich działach - jeśli dział do którego pasuje Twój wątek nie istnieje złóż propozycję Administratorowi jego utworzenia.
d) precyzuj swój wątek w jego temacie - zadbaj o to, by tytuł naprowadzał innych Użytkowników na treść wątku.
e) pamiętaj o zasadzie 1 problem/wątek = 1 temat. Nie twórz zatem kilku tematów opisujących ten sam problem/wątek.


§ 3. Zasady pisania i odpowiadania
a) odpowiadaj na temat - postaraj się, by Twoje posty były spójne, sensowne, oraz co najważniejsze - by dotyczyły one poruszanego tematu.
b) wszystkie wypowiedzi niezgodne z tematem wątku mogą być moderowane przez Moderatorów czy Administratora forum jak i również mogą zostać skasowane a Użytkownik może otrzymać ostrzeżenie.
c) na forum nie używamy CAPSLOCK'A - chyba, że chcesz w ten sposób zdecydowanie zaakcentować wyraz w swojej wypowiedzi - jego nadużywanie jest niedozwolone.
d) zabrania się umieszczania wszelkich treści obraźliwych, a w szczególności do innych użytkowników forum, jak i osobowości prawnych, instytucji, grup wyznaniowych, mniejszości religijnych, seksualnych itp. Wszelkie takie zachowania będą skutkowały dożywotnim banem.
e) na forum nie używamy przekleństw.
f) obowiązuje zakaz umieszczania na forum linków referencyjnych z których użytkownik może czerpać korzyści finansowe.
g) na forum staramy się pisać poprawnie ortograficznie - jeśli masz z tym problem użyj słownika bądź autokorekty w swojej przeglądarce.
h) na forum jest bezwzględny zakaz zamieszczania treści kontrowersyjnych oraz prowokacyjnych.


§ 4. Klauzule dotyczące loginu, podpisu (sygnatury) i awatarów w profilu użytkownika
a) jeśli podpis zawiera elementy graficzne nie mogą one przekraczać łącznie 700px szerokości i 200px wysokości, dozwolone jest wtedy użycie dodatkowo trzech linijek tekstu. Jeśli natomiast podpis nie zawiera żadnych grafik można użyć maksymalnie sześć linijek tekstu. W obu przypadkach zabronione jest używanie większych czcionek niż wielkość domyślnie używana do pisania postów (domyślny rozmiar).
b) treść sygnatury nie może być obraźliwa.
c) login nadany przez Użytkownika podczas rejestracji na forum nie może zawierać wulgaryzmów, czy innych powszechnie uznawanych za obraźliwych słów.


§ 5. Administracja i moderacja
a) obsługa forum może edytować/zamknąć/usunąć dowolny wątek lub wiadomość w przypadku stwierdzenie naruszenia zasad forum. Wówczas osoba Moderująca powiadomi o tym fakcie Użytkownika.
b) Moderatorzy i Administratorzy mają prawo do wglądu w profil użytkownika oraz jego edycji jeżeli narusza on regulamin forum.


§ 6. Ostrzeżenia i kary
a) każde naruszenie regulaminu podlega ocenie przez administratora lub moderatora. Administrator bądź Moderator w przypadku stwierdzenia naruszenia regulaminu może przyznać ostrzeżenie.
b) w zależności od stopnia wykroczenia poza Regulamin forum Moderator może poinformować Użytkownika o nałożonym na niego ostrzeżeniu podając przy tym powód jego nałożenia.
c) w przypadku wątpliwości Użytkownika co do zasadności kary może on skontaktować się z dowolnym Moderatorem bądź Administratorem celem wyjaśnienia sytuacji.
d) w razie rażącego bądź nagminnego niestosowania się do regulaminu pomimo nakładanych kar Administrator lub Moderator może nałożyć dodatkowe ograniczenia takie jak zakaz pisania postów na forum na wybraną ilość dni lub moderację postów (Moderator bądź Administrator musi ręcznie zatwierdzić każdy wysłany post) lub nawet nałożyć czasową całkowitą blokadę dostępu do forum.
e) użytkownik po osiągnięciu lub przekroczeniu 100% poziomu ostrzeżeń jest automatycznie zawieszany na miesiąc. W tym czasie nie ma możliwości przeglądania i korzystania z Forum.

§ 7. Zasady korzystania z Czatu

a) na Czacie obowiązuje swoboda wypowiedzi - możesz poruszyć na nim każdy temat - staraj się jednak unikać tematów, które zostały poruszone już na forum
b) na Czacie obowiązuje zakaz używania wulgaryzmów w tym obrażania innych Użytkowników forum lub kogokolwiek innego.
c) Czat podlega również moderacji przez Moderatorów jak i Administratorów
d) Czat co 60 dni jest całkowicie czyszczony przez automatyczny skrypt zaimplementowany na forum.
e) na Czacie obowiązuje bezwzględny zakaz umieszczania reklam innych stron, firm i tym podobnych.


§ 8. Pozostałe
a) obsługa forum nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez Użytkowników - Administrator jak i Moderatorzy dokładają wszelkich starań, by na forum zachować ład oraz porządek.
b) wszystkie sprawy i problemy związane z działaniem i funkcjonowaniem forum prosimy zgłaszać Administratorowi.



§9. Polityka Prywatności
1. Postanowienia ogólne 



a) Niniejszy dokument stanowiący załącznik do regulaminu Serwisu internetowego działającego pod adresem https://ozbiznesie.eu określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych Użytkowników oraz zasady stosowania plików „Cookies”.
b) Administratorem danych osobowych Użytkowników w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych jest Administrator Serwisu oBiznesie.eu, adres e-mail: kontakt@obiznesie.eu.
c) Administrator przestrzega zasady ochrony danych osobowych Użytkowników przewidziane Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 2135).
d) Użytkownik korzystając z usług dostępnych w Serwisie wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez Administratora w zakresie przewidzianym w niniejszym dokumencie dla potrzeb świadczenia usług zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
e) Zbiory danych osobowych Użytkowników zgłoszone są do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
f) Administrator stosuje środki techniczne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych, a w szczególności zabezpiecza dane osobowe przed udostępnieniem ich nieupoważnionym osobom trzecim, uzyskaniem przez osobę nieupoważnioną a także zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.  
g) Dostęp do danych osobowych Użytkowników posiada Administrator na zasadach określonych w Regulaminie oraz w niniejszym dokumencie.
h) Dane osobowe Użytkowników mogą zostać udostępnione innym podmiotom za wyłączną zgodą Użytkownika oraz w przypadku gdy jest to wymagane i niezbędne w celu realizacji usługi zamówionej przez Użytkownika.

2. Zakres i cel zbierania danych osobowych


1. Politykę prywatności stosuje się do danych osobowych przetwarzanych w Serwisie w celu umożliwienia korzystania z usług dostępnych w Serwisie oraz w celach księgowych tj. :
a) prowadzeniu Konta użytkownika,
b) udzielaniu dostępu do usług w ramach Forum,
2. Administrator zbiera oraz przetwarza następujące dane Użytkowników:
a) adres poczty elektronicznej (e-mail),
b) adres IP.
3. Użytkownik oświadcza, iż podanie powyższych danych przez Użytkownika jest dobrowolne ale niezbędne do pełnej realizacji usług przez Administratora.

3. Polityka "cookies"


1. Administrator wykorzystuje pliki typu Cookies w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z Serwisu przez Użytkownika. Pliki Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane i przechowywane na urządzeniu Użytkownika za pomocą którego łączy się z Serwisem. Administrator wykorzystuje pliki Cookies „sesyjne” przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, wyłączenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej oraz pliki Cookies „stałe” przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików Cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. Pliki Cookies stosowane przez Administratora nie zbierają danych osobowych Użytkownika.
2. Pliki Cookies pozwalają Administratorowi na dostosowanie i optymalizację Serwisu dla potrzeb Użytkowników, tworzenie statystyk odsłon Serwisu oraz zapewnienie bezpieczeństwa Serwisu. Pliki Cookies mogą posłużyć także do identyfikacji Użytkownika w sieciach reklamowych w celu dostosowania wyświetlanych reklam do jego preferencji i ustawień.
3. Użytkownik w każdej chwili za pomocą swojej przeglądarki internetowej może ustalić tryb postępowania z plikami Cookies, skasować pliki Cookies pochodzące z Serwisu lub całkowicie zablokować ich gromadzenie na swoim urządzeniu. 
4. Zablokowanie przez Użytkownika możliwości gromadzenia plików Cookies na jego urządzeniu może utrudnić lub uniemożliwić Użytkownikowi korzystanie z niektórych funkcjonalności Serwisu.

4. Prawa i obowiązki 


1. Administrator ma prawo do przekazania wybranych informacji dotyczących Użytkowników organom władzy bądź osobą trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji na podstawie obowiązujących przepisów prawa polskiego.
2. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do ich poprawiania oraz uzupełniania a także prawo do żądania ich usunięcia bądź zaprzestania przetwarzania. W celu realizacji swoich praw Użytkownik może przesłać stosowaną wiadomość na adres siedziby Administratora lub adres poczty elektronicznej kontakt@obiznesie.eu.
3. Żądanie usunięcia danych osobowych lub zaprzestania ich przetwarzania może skutkować brakiem możliwości realizacji usług przez Administratora.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

O nas

Forum oBiznesie.eu - biznes forum, forum o biznesie powstało po to, by zrzeszyć wszystkich internautów chcących poznać wszelkie aspekty działania firmy w Polsce jak i tych, którzy chcą zainestować bądź znaleźć inwestora dla swojej działalności

oBiznesie.eu to jedynie takie forum biznesowe w sieci